Cap imatge assignada

El flâneur a la finestra - Novel·la del coneixement. Vol I

ISBN: 978-84-122123-7-2

Uyà, JMa - Autor
Jubert Gruart, Joaquim - Autor
Preu base 19,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 19,00 €
Descompte
De manera resumida, seqüenciada o saltejada, el laboriós desplegament en algunes ments humanes dels grans temes d’allò que hem convingut a anomenar coneixement
Descripció

¿És possible que el «nostre» voluminós, preuat, pesant i vanagloriat edifici del pensament occidental (imatge o idea de tot plegat) estigui edificat sobre unes bases absolutament falses? Què podem esperar d’un sistema filosòfic fundat sobre el Mythos, els déus i les Idees platòniques?

Joaquim Jubert i JMa Uyà amb el llibre El flâneur a la finestra proposa resseguir de manera resumida, seqüenciada o saltejada, el laboriós desplegament en algunes ments humanes dels grans temes d’allò que hem convingut a anomenar coneixement: «déu», «humà», «cosmos», «ètica», «estètica», «política» i «sentit de l’existència».

Aquest primer volum parteix de la consciència de ser, exemplificada en el poema de Gilgameix —revelada no tant en la por de la mort sinó en el «més enllà»—, passa pel punt culminant del pensar —assolit pels poetes pensadors presocràtics, amb Parmènides en l’epicentre— i es clou amb la descripció del desenvolupament i el fracàs de la demokratía a Atenes el segle v abans de la nostra era.

Llegir fragment

Enquadernació
Tapa tova
Mides
15,00x23,00 cm
N. Pàgines
243
Idioma
Català
Àrea de prensa