El nostre soci i autor de diversos llibres il·lustrats publicats en la nostra editorial, ha guanyat un dels premis d'Il·lustració més valorats internacionalment.

El periodista Joan Marcet en el seu bloc @illadelstresors en parla:

 

     Premi Internacional per a un il·lustrador català.

Dani Torrent guanya  amb Viatges en tren de primera classe, publicat per l’editorial Triqueta, la Poma d'or de la 29ª Biennal d'Il·lustració de Bratislava (BIB).

La BIB és un dels honors internacionals dedicats a la il·lustració més antics. S’atorga des de l’any 1967 i és, juntament amb el Hans Christian Andersen, un dels premis de llibre infantil més prestigiosos de l'actualitat.

El jurat, format per experts de deu països, ha valorat el que, sens dubte, és un dels projectes més personals de Torrent, que és també autor del text. 

Viatges en tren de primera classe  explica, amb  dibuixos exquisits  de vocació impressionista, la historia de Clementina, una noia que ha estat educada per aconseguir un matrimoni avantatjós, però que es queda sola i sense recursos per culpa de la guerra. Amb els últims estalvis es compra un elegant vestuari i un passi per viatjar tot un any en trens de primera classe. Coneixerà tres homes que li proposaran compartir el seu món folgat a canvi de renunciar a la llibertat.

Amb reminiscències dels contes meravellosos, l’obra es val del motiu del viatge per parlar de la identitat, la independència i el lloc de la dona a la societat.

Dani Torrent (Barcelona, 1974) és pintor, dibuixant i escriptor. Els seus treballs com a il·lustrador “per a nens, però no exclusivament”  han rebut nombrosos premis i distincions.

Viatges en tren de primera classe ja va ser seleccionat entre més mil dos-cents llibres- àlbum, poemaris, contes i novel·les  de segells editorials de vint països  pels premis de la Fundació Cuatro Gatos de Miami. La vintena de títols seleccionats eren, segons la fundació, “llibres altament recomanats pels seus valors literaris i plàstics que mereixen tenir la més alta difusió».

Altres llibres il·lustrats per Torrent són  Les aventures d’Ulisses (Premi Liberisliber Xic Textus 2020), Àlbum per a dies de plujaL’avi Carmelo, Viatge al poble de les trenta senyoretes, La petita sirena, El santo (Premi Junceda 2018)  o Mefi Sata y Monio.

 

       17      15