Llibres de la Col·lecció Fundació Fita

 

 

Un grup entorn de la Fundació Fita i Mercè Riba i Jaume Torrent d'Edicions Cal·lígraf viatgaren per participar en els actes que es van realitzar a Menorca dins el marc del Fòrum 3r Mil·leni.

 

En el saló d'actes de Can Salort d'Alaió Pere Reure, filòsof, i Joaquim Jubert, neuròleg i coautor juntament amb JMa Uyà, presentaren els dos volums d'El Flâneur a la finestra. Una novel·la del coneixement, llibres publicats per Edicions Cal·lígraf, davant del centenar de persones que ompliren la sala.

La confrontació entre la mirada crítica d'en Jubert respecte al paper de la filosofia i de les grans qüestions de la vida i la defensa més ortodoxa,de la història del pensament filosòfic de Pere Reuret,  va propiciar un intens debat, conduït magistralment i amb bonhomia pel mestre Biel Garriga, que mantingué en tot moment l'interès del nombrós auditor

 

 

     0 JB1        Flaneur         0 JB2

 


L'endemà es va realitzar diversos actes en memòria de JMa Uyà, qui es considerava menorquí de vocació, mort sobtadament l'any 2019.

En primer lloc vam visitar els passatges més estimats pel poeta, com Sanitja, on Biel Garriga llegí alguns dels seus poemes.

 

    0.4         0.3         0.5

 

Seguidament, es feu un acte al Centre de Convencions d'Es Mercadal on participaren Cesc Camps, amic personal de l'autor, J. Jubert i Ponç Pons, poeta de Menorca que presentà l'obra poètica de JMa Uyà a qui, lamentant el no haver-se conegut personalment, situà a un nivell comparable amb el dels grans poetes.

 

     0 UYA1         0 UYA5         0 UYA2