74 títols de 42 editorials

EDITORS.CAT ha recollit la donació de 74 títols de 42 editorials que representen els mals del feixisme i els ha lliurat a la Molt Hble. Sra. Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya.

Entre els títols hi figuren Trenes tallades. Records d'una nena de Rússia (de Roser Rosés), i Ell, a la presó (del figuerenc Josep Puig Pujades), publicats per Edicions Cal·lígraf

Just després de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, l’editor Miquel Adam va fer una proposta a través de les xarxes per tal que al nostre Parlament hi hagués una estratègia coordinada per contestar als previsibles embats de la ultradreta de Vox amb lectures de textos «sobre els crims i amenaces vinculades al feixisme i l’extrema dreta al llarg de la història fins a l’actualitat».

En una visita recent a la presidenta del Parlament de Catalunya, la MH Sra. Laura Borràs va plantejar la qüestió i es va acordar que EDITORS.CAT gestionaria la recollida de títols entre els seus associats: títols de poesia, ficció, no-ficció, literatura testimonial, novel·la gràfica, novel·la juvenil, assajos… Lectures que representin els mals del feixisme. La tria de títols no s’acaba només amb els referents a la memòria del franquisme espanyol, el nazisme alemany o el feixisme italià, sinó que inclou també llibres que s’oposen a tot allò que l’extrema dreta promou: la xenofòbia, el masclisme rampant, el menyspreu a la diversitat, etcètera.

En aquests moments, EDITORS.CAT ha recollit la donació de 74 títols de 42 editorials que responen a les característiques abans esmentades.

El passat 31 d’agost, membres de la junta directiva d’EDITORS.CAT acompanyats de Miquel Adam han fet entrega d’aquests llibres a la presidenta del Parlament de Catalunya, per tal que estiguin a disposició de tots els diputats; perquè se’n puguin llegir fragments escollits abans i/o després de qualsevol intervenció de l’extrema dreta.

Amb la proposta de que els partits favorables a la iniciativa exhibeixin els llibres a cada intervenció de l’extrema dreta al Parlament de Catalunya. L’impacte mediàtic seria notable. La imatge podria donar la volta al món i servir d’inspiració a altres parlaments del món.