Presentació Operació Shangó

Després de més d’un any de restricció  de les festes populars, s’ha pogut de nou celebrar la Festa Major de Llampaies 2021 que l’ha iniciat amb la presentació a l’aire lliure i  la plaça nova del poble, davant de l’església romànica de Sant Martí, del llibre Operació Shangó. La travessa del Sàhara de Jaume Torrent.

En el llibre, l’autor, partint de la seva experiència personal, novel·la el viatge iniciàtic de tres joves que l’any 1970 travessen el desert, on a banda de fer una novel·la de viatge, contraposa l’Àfrica que bull il·lusionada pel triomf de la revolució algeriana i la creació de les noves repúbliques negres independents, amb el que succeeix a Occident amb els moviments juvenils hippies occidentals i la recent experiència del maig del 68.

En el col·loqui, Jaume Torrent que és veí d’aquesta població, va ser interpel·lat pel públic i va ampliar la presentació feta per en Joan Sayeras amb noves vivències dels seus viatges africans deixant oberta la incògnita de quines parts del llibre son les viscudes i quines les novel·lades.

La conversació va acabar constatant els canvis en aquest darrers cinquanta anys, de les condicions i facilitats en els desplaçaments ( GPS, internet, diners electrònic) preguntant-se, per altre part, si en l’actualitat seria possible aquesta zona de Àfrica un viatge tant aventurer com el que relata la novel·la.

  

   

    Shango a Llampaies 2        Shango a Llampaies 3        Shango a Llampaies 4