Cap imatge assignada

Una casa a Cadaqués. Els homenatges a Carles Riba

ISBN: 978-84-122123-8-9

Medina, Jaume - Autor
Preu base 18,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 18,00 €
Descompte
. Crònica dels homenatges que va rebre el poeta Carles Riba que culminàren amb l’obsequi d’una petita casa de pescadors a Cadaqués
Descripció

En Una casa a Cadaqués  Jaume Medina recull la crònica dels homenatges que, amb motiu del seixantè aniversari del poeta, es van retre a Carles Riba a Catalunya —a Cadaqués i a la Casa del Llibre de Barcelona—, a Espanya i a França, on li se li va concedir la Legió d’Honor, i que van tenir la culminació en l’obsequi d’una petita casa de pescadors a Cadaqués.  Aquesta ofrena va ser un fet insòlit, en un país més donat als reconeixements simbòlics que no pas als materials, i encara més en aquell moment, en què el franquisme tenia anorreada la cultura i la llengua catalanes.

«Seguint l’exemple ètic i estètic de Carles Riba, una generació de joves escriptors va conrear les flors de la literatura en els marges aquells anys d’indignitat. I van voler deixar testimoni de l’afecte i el respecte que li tenien. La majoria d’aquells joves (Manent, Triadú, Garcés, Romero, Leveroni i Bofill i Ferro) es van reunir amb editors i amics el dia 30 d’agost del 1953 a Cadaqués. També s’hi van afegir uns quants madurs de relleu: Pla, Sagarra i Foix. Li tenien una admiració tan gran, al “mestre Riba”, que li van regalar una caseta del barri dels pescadors. Una casa blanca i senzilla, amb una terrasseta amb geranis, des d’on es veia el mar. La casa encara existeix i és al carrer de l’Amargura. Un nom que qualifica amb molta precisió la vivència d’aquell temps.»

Antoni Puigverd

Llegir fragment

           

Enquadernació
Tapa tova
Mides
14x21 cm
N. Pàgines
148
Idioma
Català
Publicat
Desembre 2020
Àrea de prensa