La petita sirena

ISBN: 978-8-4948-3683-1

Andersen, Hans Christian - Autor
Torrent Riba, Dani - Il·lustrador / adaptador
Preu base 18,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 18,00 €
Descompte
Una inusual i adulta interpretació de un dels contes més famosos de H C Andersen feta per l'il·lustrador Dani Torrent
Descripció

La petita sirena no només un dels contes més famosos de H C Andersen, sinó de tota la literatura universal. Però, realment coneixem aquesta història fosca i pertorbadora? La majoria de les versions que se n’han fet són adaptacions edulcorades, que resten potència a l’original amb la intenció de fer-la amable i apte per a un públic infantil. Nosaltres amb aquesta edició hem volgut fer el camí contrari i allunyar-nos d’una visió complaent.
 
Dani Torrent situa l’acció en temps més proper, potser a una ciutat costanera en plena post-guerra. La il.lustració, expressionista i de tons càlids, evita deliberadament el color blau, precisament en una història on el mar i el cel ténen una importància tan gran, creant un ambient dens, opressiu i trist. A través de les imatges i de manera subtil s’introdueixen temes de gènere o ecològics que hem intuït en l’original del danès.
 
L’autor ha volgut allunyar-nos de la idea que normalment es té d’aquest relat, com a meravellós conte de fades infantil i que té la seva culminació en el final feliç (!) de la versió de Disney, per retrobar-nos amb el costat més sinistre i desesperadament romàntic del relat original. És aquesta doncs, una inusual i adulta interpretació del conte clàssic.

Llegir fragment.

 

Publicat
Abril 2018
Mides
30.00 x 18.00 cm
Enquadernació
Tapa dura
N. Pàgines
36 pàg.
Idioma
Català