Un fratricidi / L'abric

ISBN: 978-84-940494-0-8

Kafka, Franz - Autor
Gògol, Nikolai - Autor
Riba, Carles - Traductor
Preu base 12,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 12,00 €
Descompte
Un concís conte expressionista de  Franz Kafka .i un dels més coneguts relats de Nikolai Gògol, traduïts magníficament pel escriptor Carles Riba
Descripció

Un fratricidi de Franz Kafka , és un breu relat  que forma part del recull Un metge rural de Franz Kafka publicat el 1919 i que reuneix catorze narracions de caire fantàstic i angoixant, escrits de manera intensa i precisa, amb un extraordinari domini del llenguatge. La publicació de Un fratricidi per primer cop a Catalunya l' acompanyà l'etiqueta de "conte expressionista".

L'abric de Nikolai Gògol, publicat al 1842, és un relat aplegat al que es coneix com els Contes de San Petersburg de. En aquesta narració es troben algunes de les característiques més reconeixibles de la literatura de Gògol, com la denuncia de la burocràcia més carrinclona i mediocre, l'acusat provincianisme de les elits polítiques i administratives i la introducció de l'element fantàstic com a única manera de restablir la justícia social.

Carles Riba, traductor d'aquestes obres de Nikolai Gògol i de Franz Kafka, va conéixer les dites obres dels autors txec i ucraïnès  durant el seu viatge a Alemanya, i en va emprendre la traducció immediata. A banda de L'Abric, de Gògol també en va traduïr l'obra teatral L'inspector.

Llegir fragment

Publicat
Setembre 2013
Mides
14.00 x 21.00 cm
N. Pàgines
70
Enquadernació
Tapa tova
Idioma
Català