La sirenita

ISBN: 978-8-4948-3683-1

Andersen, Hans Christian - Autor
Torrent Riba, Dani - Il·lustració i adaptació
Preu base 18,00 €
Preu base amb impostos
Preu de venda 18,00 €
Descompte
Una inusual i adulta interpretació de un dels contes més famosos de H. C. Andersen en una adaptació il·lustrada per Dani Torrent.
Descripció

La sirenita és no només un dels contes més famosos de H C Andersen, sinó de tota la literatura universal. Però, realment coneixem aquesta història fosca i pertorbadora? La majoria de les versions que se n’han fet són adaptacions edulcorades, que resten potència a l’original amb la intenció de fer-la amable i apte per a un públic infantil. Nosaltres amb aquesta edició hem volgut fer el camí contrari i allunyar-nos d’una visió complaent.
 
Dani Torrent situa l’acció en temps més proper, potser a una ciutat costanera en plena post-guerra. La il.lustració, expressionista i de tons càlids, evita deliberadament el color blau, precisament en una història on el mar i el cel ténen una importància tan gran, creant un ambient dens, opressiu i trist. A través de les imatges i de manera subtil s’introdueixen temes de gènere o ecològics que hem intuït en l’original del danès.
 
L’autor ha volgut allunyar-nos de la idea que normalment es té d’aquest relat, com a meravellós conte de fades infantil i que té la seva culminació en el final feliç (!) de la versió de Disney, per retrobar-nos amb el costat més sinistre i desesperadament romàntic del relat original. És aquesta doncs, una inusual i adulta interpretació del conte clàssic.

Llegir fragment

 

Publicat
Abril 2018
Mides
30.00 x 18.00 cm
N. Pàgines
36 pàg.
Enquadernació
Tapa dura
Idioma
Castellà